Apie produktą
Šis vynas pagamintas iš džiovintų
Nero d'Avola vynuogių, užaugintų Belice slėnyje, Sicilijoje, 350 m aukštyje virš jūros lygio pietų ir pietryčių šlaituose. 6 mėnesius brandintas naujose vidutiniškai degintose prancūziško ąžuolo statinėse. Intensyvios tamsiai raudonos spalvos vynas skleidžiasi maloniu džiovintų gervuogių, vyšnių ir slyvų aromatu. Puikiai subalansuoti taninai suteikia vynui pikantišką skonį su šokolado ir vanilės akcentu.
Apie rūšį
Vynuogių vynas yra alkoholinis gėrimas, gaminamas fermentuojant šviežiai spaustas vynuogių sultis. Vynų yra labai įvairių dėl jų skoninių savybių, stiliaus, saldumo ir kitų požymių. Raudonasis vynas yra gaminamas iš juodųjų (raudonųjų) vynuogių, kurių juodosios odelės dalyvauja fermentacijos procese. Tokiu būdu pasisavinama spalva, taninai bei tam tikri skonio komponentai. Skirtingai nei baltasis ar rausvasis vynas, raudonasis pasižymi skonio pilnumu bei svoriu. Juodųjų vynuogių veislių skaičius yra sunkiai įvardijamas. Labiausiai žinomos – Caberbet Sauvignon, Merlot, Malbec, Pinot Noir, Syrah/Shiraz, Sangiovese, Nebiolo, Tempranillo. Vynai iš šių vynuogių yra kažkuo panašūs, bet kartu ir labai skirtingi. Tai priklauso ne tik nuo vynuogių skoninių savybių, bet ir nuo gamybos proceso: arba vyndarys stengiasi sukurti naują, ypatingą vyno stilių, arba primygtinai laikosi pastovumo ir įvaizdžio, nepaleisdamas klasikinio proceso vadžių iš rankų. Koks raudonasis vynas yra Jūsų mėgstamiausias?