Apie produktą
Vynas „Jacob’s Creek” gaminamas iš skirtinguose Pietryčių Australijos regionuose auginamų vynuogių – taip jo gamintojai išvengia sezoninių konkretaus regiono klimato pokyčių įtakos vyno kokybei ir gali ją pagerinti atrinkdami labiausiai pagal rūšį tinkamas vynuoges. Jie siekia pagaminti ir išlaikyti kuo daugiau rūšinio vyno, pasižyminčio tokiu natūralaus cukraus ir rūgštingumo santykiu, koks labiausiai tinka šiam elegantiško švelnaus skonio vynui, dėl savo kokybės ir kainos garsėjančiam visame pasaulyje. Tai leido vynui „Jacob’s Creek” pelnyti daugiau nei 5000 apdovanojimų visame pasaulyje.
Apie rūšį
Vynuogių vynas yra alkoholinis gėrimas, gaminamas fermentuojant šviežiai spaustas vynuogių sultis. Vynų yra labai įvairių dėl jų skoninių savybių, stiliaus, saldumo ir kitų požymių. Rausvasis vynas dažniausiai gaminamas iš juodųjų (raudonųjų) vynuogių, vyno spalva gali būti įvairiausia – nuo vos blyškios, pilkšvos rožinės iki ryškios ir gilios, priklausomai nuo vynui gaminti naudojamų vynuogių ir maceracijos trukmės, t. y. to, kiek ilgai vynuogių odelės mirkomos vynuogių sultyse. Kuo trumpesnė maceracija (ji gali siekti nuo vos kelių valandų iki kelių parų), tuo vynas bus šviesesnis, ir priešingai.