Naujausios žinutės Jums!

Tinklaraštis

Imbieriniai sausainiai

Imbieriniams sausainiams pagaminti reikės:

  • ¾ puodelio suminkštinto sviesto;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • ¼ puodelio sirupo;
  • 2¼ puodeliai miltų;
  • 2 šaukšteliai grūsto imbiero;
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos;
  • ¾ šaukštelio malto cinamono;
  • ½ šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • ¼ šaukštelio druskos;
  • Papildomas cukrus (pagal skonį).

Dideliame dubenyje sudėkite ištirpintą sviestą ir suplakite su cukrumi iki vientiso baltumo ir purumo.

Įmaišykite kiaušinius ir įpilkite sirupo.

Sumaišykite miltus, imbierą, kepimo sodą, cinamoną, gvazdikėlius ir druską. palaipsniui įpilkite į pirminį mišinį ir gerai sumaišykite.

Formuokite sausainių formeles, jas apvoliokite cukruje.

Pasiruoškite skardą su kepimo popieriumi ir sudėkite sausainius palikdami tarpelį tarp jų.

Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje iki 15-20 minučių. Patiekite atvėsusius. 

Karštas Kalėdinis gėrimas

Kalėdiniam nealkoholinio vyno gėrimui paruošti reikės:

Paimkite indą, į jį supilkite raudonąjį nealkoholinį vyną arba granatų sultis, įberkite cukrų, gervuoges ir kaitinkite mažoje temperatūroje.

Palaipsniui supilkite obuolių sultis, įdėkite cinamoną, “žvaigždžių” anyžą, gvazdikėlius, pipirus ir vieną dalelėmis atskirtą apelsiną.

Šildykite iki švelnaus saldumo, reikiant dar pagardinkite cukrumi. Svarbu neperkaitinti ir stebėti gėrimo konsistenciją, kad nevirstų tąsia mase.

Gėrimą patiekite šiltą. Skanaus!

Nachos sūrio padažas

Nachos sūrio padažui pasigaminti Jums reikės:

  • 2 šaukštai sviesto;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 1 puodelis pieno;
  • 1½ puodelio (apie 6 šaukštus) susmulkinto čederio sūrio;
  • ¼ šaukštelio druskos;
  • ¼ šaukštelio čili miltelių.

Į nedidelį indą sudėkite sviestą ir miltus. Nedidelėje temperatūroje, maišydami šildykite, iki kol jie taps vientisa mase.

Įpilkite pieną, padidinkite temperatūrą ir maišykite iki kol masė bus ganėtinai tiršta.

Dar į neatvėsusį padažą berkite čederį. Jei sūris sunkiai tirpsta, dar šiek tiek pakaitinkite, bet neleiskite užvirti.

Pagal skonį įberkite ir įmaišykite čili miltelių bei druskos. Jeigu matote, jog masė per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno.

Skanaus!

Sultingai marinuotos alyvuogės

Sultingam alyvuogių receptui jums reikės:

Keptuvėje pakepinkite pankolio sėklas, iki kol atsiskleis kvapas, gražiai apskrus.

Alyvuoges praskalaukite, gerai nusausinkite. Perkelkite alyvuoges į vidutinį dubenį.

Įmaišykite keptas pankolių sėklas, česnaką, susmulkintus raudonuosius pipirus ir apelsinų žieveles. Įpilkite pakankamai alyvuogių aliejaus, kad padengtumėte alyvuoges.

Palaikykite kambario temperatūroje bent 4 valandas prieš patiekiant.

Alyvuoges galima laikyti šaldiklyje iki 10 dienų. Prieš patiekiant būtina palaikyti kambario temperatūroje.

Skanaus!

Karštas baltojo šokolado gėrimas

Baltojo šokolado gėrimui paruošti reikės:

  • 1 stiklinės pieno;
  • ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 6 gabalėlių baltojo šokolado;
  • Saujos zefyrų ar plaktos grietinėlės (pagal skonį).

Sumaišykite pieną, vanilės ekstraktą ir smulkintą baltąjį šokoladą viename inde. Viską ištirpinkite, kartais maišydami, kol masė sutirštės (neleiskite užvirti). Gėrimą pagardinkite plakta grietinėle, zefyrais pagal skonį. Skanaus!

Kakavinis kokteilis

Kakaviniam kokteiliui paruošti reikės:

  • 3 šaukštų kakavos;
  • 6 skiltelės šokolado;
  • 1 indelis grietinėlės;
  • 1 stiklinės pieno.

Ištirpinkite kakavą sumaišytą su pienu. Kitame inde išplakite grietinėlę. Viską sudėkite į vieną indą ir plakite iki vientisos masės. Patiekdami užtarkuokite šokolado. Skanaus!

Migdolinis kokteilis

Migdoliniam kokteiliui paruošti reikės:

  • 1 stiklinės migdolų;
  • 1 stiklinės vandens;
  • 1 šaukšto medaus;
  • Pusės arbatinio šaukštelio cinamono.

Užmerkite migdolus vandenyje ir palaikykite parą. Kitą dieną nuplaukite ir sutrinkite su trintuvu. Sudėkite likusius ingredientus ir dar kartą viską trinkite iki vientisos masės. Skanaus!

Aviečių kokteilis

Pagaminti aviečių kokteilį Jums reikės:

  • 1 stiklinės šaldytų aviečių;
  • 1 banano;
  • 2 šaukštų chia sėklų;
  • Saujos smulkintų migdolų riešutų;
  • 2 stiklinių vandens.

Nulupkite ir supjaustykite bananą. Visus ingredientus sudėkite į maišytuvą ir plakite iki vientisos masės. Skanaus!

Naminė Mocha kava

Pagaminti 2 stiklines naminės mochos Jums reikės:

  • 2 stiklinių pieno;
  • 2 šaukštų tirpios kavos;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 4 gabalėlių šokolado;
  • Sauja zefyrų.

Ištirpinkite visus juodojo šokolado gabalėlius. Į indą suberkite cukrų ir tirpią kavą – viską gerai išmaišykite. Į indą supilkite pašildytą pieną ir viską gerai sumaišykite. Desertą galite papuošti zefyriukais. Skanaus!

Itališkų bulvių virtinukų gnocchi su grybų, špinatų ir grietinėlės padažu receptas

Visų pirma pradėkite ruošti padažą, nes virtinukai verda vos kelias minutes. Jums reikės: 

  • GNOCCHI virtinukų;
  • Svogūno;
  • Saujos špinatų;
  • Saujos pievagrybių;
  • Mėgstamų prieskonių ir druskos.

Supjaustykite svogūnus ir pakepinkite juos keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Tuomet į keptuvę suberkite pjaustytus pievagrybius ir prieskonius su druska. Grybams suminkštėjus suberkite špinatus, įpilkite grietinėlės ir kartu patroškinkite. Kol padažas troškinsis, užkaiskite vandenį ir kelias minutes virkite gnocchi, kol jie išsipūs ir taps minkšti. Patiekite su padažu. Skanaus!

Prancūziški pusryčiai

Vienam kruasano sumuštiniui paruošti Jums reikės:

Iš pradžių kruasaną galite kelias minutes pašildykite orkaitėje. Perpjaukite ir sudėkite visus ingredientus. Skanaus!

Rožiniai lietiniai

Lietiniams blynams reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Pusės stiklinės burokėlių sulčių;
  • Pusės stiklinės šalto vandens;
  • 2 stiklinių miltų;
  • Jūsų mėgstamo džemo arba uogienės.

Visus ingredientus sumaišykite kartu. Iškepkite plonus lietinius blynus ir patiekite ant stalo su mėgstamu džemu arba uogiene. Skanaus!

Ananasų kokteilis

Pagaminti ananasų kokteiliui Jums reikės:

  • 1 stiklinės ledo kubelių;
  • Ketvirtadalio ananaso;
  • 1 banano;
  • 2 stiklinių ananaso sulčių.

Nulupkite ir supjaustykite bananą. Tuomet visus ingredientus sudėkite į maišytuvą ir plakite iki vientisos masės. Kokteilį supilkite į stiklines ir papuoškite ananaso skiltele. Skanaus!

Granola

Pagaminti granolai Jums reikės:

  • 3 stiklinių penkių grūdų dribsnių mišinio;
  • 3 stiklinių avižinių dribsnių;
  • 2 stiklinių įvairių sėklų ir riešutų - migdolai, linų sėmenys, saulėgražos, moliūgo sėklos;
  • Saujos džiovintų vaisių;
  • 100 ml kokosų aliejaus;
  • 150 g medaus.

Viename inde sumaišykite visus birius produktus, o kitame medų su kokosų aliejumi. Išsilydžiusią masę užpilkite ant birių ingredientų ir viską gerai išmaišykite. Įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje mišinį kepkite gerą pusvalandį kol apskrus. Kepimo metu kas 5-10 min nepamirškite pamaišyti. Palaukite kol atvės ir galite ragauti. Skanaus! 

Užkandis Velykoms

Paruošti sumuštinukams Jums reikės:

Ant duoniukų užtepkite Jūsų mėgstamos užtepėlės. Sumuštinukus papuoškite su stambiai tarkuota morka bei smulkintais brokoliais. Viskas, į morkas panašūs sveiki sumuštinukai paruošti. Skanaus!

Marinuotos alyvuogės

Alyvuogėms marinuoti Jums reikės:

  • Kelių skiltelių kapoto česnako;
  • 3 šaukštų medaus;
  • Kelių šaukštų balzaminio acto (pagal skonį);
  • 3 šaukštų ypač tyro (angl. extra virgin) alyvuogių aliejaus;
  • ½ šaukštelio baziliko;
  • ½ šaukštelio raudonėlio;
  • Skardinės ar stiklainėlio mėgstamų alyvuogių.

Visus ingredientus sumaišykite kartu ir užpilkite ant alyvuogių. Palaikykite šaldytuve per naktį. Skanaus! 

Ledų kokteilis

Dviems ledų kokteilio porcijoms Jums reikės:

  • 100g vanilinių ledų;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 400 ml pieno.

Pieną ir ledus sudėkite į mikserį ir viską išplakite. Vėliau įdėkite šaukštelį vanilinio cukraus ir dar paplakite 20-30 sekundžių. 

Norėdami paįvairinti skonį galite kartu į mikserį įdėti braškių ar kitų uogų. Skanaus!

Ikrų sumuštinukai

Jums reikės:

Ant duoniukų plonu sluoksniu užtepkite užtepėlę ir ant kiekvieno sumuštinuko uždėkite po šaukštelį raudonųjų ikrų. Skanaus!

Žaliasis kokteilis

Dviems žaliojo kokteilio porcijoms Jums reikės:

  • Meliono;
  • 1-2 stiklinių vandens;
  • 1 saujos špinatų;
  • 1 nedidelės saujos mėtų;
  • 1 šaukšto medaus.

Nulupkite meliono žievę ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite apie 20 – 30 sekundžių iki vientisos masės. Skanaus!

Mangų ir bananų kokteilis

Pagaminti dviems mangų ir bananų kokteiliams Jums reikės:

  • 1 banano;
  • 1 prinokusio mango;
  • 1 stiklinės mango nektaro.
  • 1 stiklinės ledukų 

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite mangą. Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite ~ 15s. Skanaus!

Kokosų kokteilis

Pagaminti kokosų kokteiliams Jums reikės:

  • 1 stiklinės kokosų pieno;
  • 1 indelis graikiško jogurto;
  • 0.5 puodelio konservuotų ananasų gabalėlių;
  • 0.5 stiklinės kokosų ir ananaso sulčių

Visus ingredientus sudėkite į maišytuvą ir plakite apie 20-30 sekundžių. Skanaus!

Arbūzų kokteilis

Kad pagamintumėte arbūzų kokteilį Jums reikės:

  • 0,5 arbūzo;
  • ¾ stiklinės citrinų sulčių;
  • 3 šaukštų medaus.

Nulupkite arbūzui žievę ir supjaustykite kubeliais. Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite apie 15 sekundžių iki vientisos masės. Skanaus!

Oreo kokteilis

Kad pagamintumėte Oreo kokteilius Jums reikės:

  • 12 Oreo sausainių;
  • 1 porcija šokoladinių ledų;
  • 3 stiklinės pieno.

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite apie 10 sekundžių, kad dar jaustumėte kokteilyje Oreo sausainių gabaliukus. Skanaus!

Šaltoji arbata

Kad pagamintumėte šaltąją arbatą Jums reikės:

  • kelių stiklinių stiprios arbatos;
  • ledo gabaliukų;
  • citrinos;
  • kelių mėtos lapelių;
  • saldiklio/cukraus.

Arbatą pasaldinkite ir ataušinkite. Atvėsus supilkite į stiklines, įdėkite ledo gabaliukų ir įspauskite citrinos. Papuoškite mėtos lapeliais. Skanaus!

Rožinis flamingas

Kad pagamintumėte rožinius kokteilius Jums reikės:

  • 1 porcijos ledų;
  • banano;
  • 2 stiklinių rūgpienio;
  • 2 stiklinių multivitaminų sulčių;
  • Šlakelio raudono sirupo (arba galite naudoti raudonus maistinius dažus).

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite 20 – 30 s. Skanaus!

Jagermeister kokteiliai: kaip gerti šį likerį?

Jägermeister likerio vardą yra girdėjęs kiekvienas. Vis dėlto už jo besislepianti istorija daugelį nustebintų. Legenda byloja, kad pirminė šio gėrimo receptūra buvo pasiskolinta iš lietuvių vienuolių. Bėgant metams, ji papildyta, o jos originali kilmė pamiršta. Šiandien barmenai Jägermeister naudoja maišydami įvairius kokteilius, padavėjai, dėl sudėtyje esančių žolelių, jį rekomenduoja vartoti po sočios vakarienės, o naktiniuose klubuose šis likeris dažniausiai vartojamas atšaldytas iki minusinės temperatūros.

JAGERMEISTER – ACTO GAMINTOJŲ SUKURTAS LIKERIS

Jagermeister idėja gimė vokiečio Kurto Masto galvoje. Jo tėvas Vilhelmas turėjo įmonę, besivertusią acto gamyba ir prekyba vynu. Kai K. Mastas pradėjo pats vadovauti kompanijai, jis nutarė ją pasukti visiškai nauja kryptimi. Laikui bėgant, jo sukurtas produktas pelnę pasaulinę šlovę.

JAGERMEISTER ŠAKNYS LIETUVOJE?

Viena legenda pasakoja, jog originalus Jägermeister receptas sukurtas bandant nukopijuoti „Trejas devynerias“. Netgi sakoma, jog pirmųjų ant pirmųjų šio gėrimo butelių etikečių buvo rašoma, jog šis sukurtas pagal Lietuvos vienuolių receptus. Vis dėlto, laikui bėgant šis užrašas pradingo.

KAS YRA JAGERMEISTER?

Jägermeister – tai stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš 56 rūšių žolelių, žiedų, šaknų ir vaisių. Nors tikslus ingredientų sąrašas ir yra saugomas po devyniais užraktais, keli iš jų yra žinomi:

  • Citrusinių vaisių žievelės
  • Imbierai
  • Šafranas
  • Anyžiai
  • Ženšenis
  • Kadagio uogos
  • Kalendros
  • Ramunėlių žiedai
  • Gvazdikėliai
  • Levandos
  • Cinamonas
  • Šventagaršvė
  • Erškėtuogės
  • Aguonos
  • Santalas
  • Šilauogės

KAIP GAMINAMAS JAGERMEISTER?

Žolelės, žiedai, vaisiai ir šaknys susmulkinamos ir užpilamos spiritu. Tokia trauktinė filtruojama ir toliau brandinama ąžuolo talpose. Į butelius pilstomas 35 procentų alkoholio tūrio likeris.

JAGERMEISTER KAINĄ LEMIA JO SUDĖTIS

Jägermeister gamyba – tai sudėtingas procesas, reikalaujantis daug laiko, gamintojo įgūdžių ir ingredientų, į daryklą atkeliaujančių iš visų keturių pasaulio kampų. Visi šie aspektai turi įtakos gėrimo kainai.

JAGERMEISTER KOKTEILIAI

JAGERMEISTER SU SULTIMIS

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į taurę įdėkite ledo, supilkite visus ingredientus ir gerai išmaišykite. Šiam kokteiliui galima naudoti pačias įvairiausias sultis. Populiariausias pasirinkimas: apelsinų, ananasų, vynuogių arba spanguolių.

JAGERMEISTER SU TONIKU

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į aukštą taurę įdėkite ledo, supilkite Jägermeister, o tada iš lėto ir toniką. Viską atsargiai išmaišykite. Kokteilį galima papuošti citrinos, laimo ar apelsino žievelė, prieš tai išspaudus jų eterinius aliejus į taurę.

JAGERMEISTER SU IMBIERINIU ALUMI

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į aukštą taurę įdėkite ledo, supilkite Jägermeister, imbierinį limonadą ir viską gerai išmaišykite. Į vidų galima įdėti ir keletą griežinėlių agurko.

JAGERMEISTER SU LIMONADU

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į taurę įdėkite ledo, supilkite ingredientus ir gerai juos išmaišykite. Šio kokteilio ruošimui galite naudoti įvairius limonadus. Jūsų Jägermeister kokteilis gali būti su kola, sprite, fanta, pepsi, dr. Pepper, ginger ale ir t .t.

JAGERMEISTER KOKTEILIS SU ENERGETINIU GĖRIMU

Nors Jägermeister su energetiniu gėrimu ir yra labai populiarus, rekomenduojame jo niekada nevartoti. Jis pavojingas ir gali pakenkti jūsų sveikatai. Joks save gerbiantis barmenas tokio kokteilio bare niekada nepasiūlys, o jį užsisakius bandys atkalbėti.

KAIP GERTI JAGERMEISTER?

Yra trys populiariausi šio gėrimo vartojimo būdai:

  1. Jägermeister kokteiliuose
  2. Jägermeister kaip didžestyvas, mat dėl sudėtyje esančių žolelių Jagermeister gerina virškinimą ir gali būti pamažu gurkšnojamas po maisto
  3. Jägermeister ice cold – tokiu būdu šis gėrimas dažnai vartojamas baruose ir naktiniuose klubuose, kur jis būna atšaldomas iki minusinės temperatūros, o jo taurelė išlenkiama vienu gurkšniu.

JAGERMEISTER PAVADINIMAS

„Jägermeister“ į lietuvių kalbą verčiama kaip „medžioklės meistras“. Gėrimo išradėjas K. Mastas buvo didelis medžioklės entuziastas, o tuo metu vokiečių kalboje žodis „Jägermeister“ buvo naudojamas įvardinant vyriausiąjį medžiotoją. Kadangi jautė didelį ryšį su gamta, o gėrimo gamybai panaudojo daugybę augalų, jo kūrėjas nusprendė šį pavadinti būtent taip.

LIKERIO JAGERMEISTER ETIKETĖ

Ant Jägermeister butelio etiketės puikuojasi medžiotojų globėjo, šventojo Huberto simbolis. Legenda pasakoja, jog Hubertas buvo aistringas medžiotojas, kuris vieną dieną pamatė viziją: elnią, kuriam tarp ragų švietė kryžius. Šis regėjimas amžiams pakeitė Hubertą ir jis tapo dideliu gamtos mylėtoju, o galiausiai buvo paskelbtas medžiotojų globėju.

JAGERMEISTER BUTELIO FORMA

K. Mastas ilgai ieškojo tinkamos formos savo gėrimo buteliui. Jam norėjosi, kad šis būtų kuo patvaresnis. Įvairių formų ir dydžių butelius jis namuose mėtė ant savo ąžuolinių grindų, kol galiausiai nusprendė, jog saugiausia Jägermeister pilstyti į stačiakampius. Tokia butelio forma yra naudojama iki pat šios dienos.

Džinas: rūšys, kokteiliai ir viskas, ką reikia žinoti apie šį gėrimą

Teigiama, jog šiandien džinas išgyvena antrąjį pamišimo dėl jo laikotarpį. Pirmasis vyko antroje 18 a. pusėje Anglijoje. Antrasis nuo pirmojo skiriasi labai ženkliai ir jo prasidėjimą atnešė populiarėjantys kokteiliai su džinu, o ypač džinas su toniku. Tačiau apie tai kiek vėliau. Pagal įstatymais reglamentuotą džino gamybą, džino rūšys yra trys. Pagal tradicijas, jų galima priskaičiuoti gerokai daugiau. Džiugu, kad vieną iš tokių jo rūšių turime ir Lietuvoje. Vilniaus džinas, kaip konjakas ar šampanas, turi saugomą geografinę kilmės nuorodą, todėl gali būti daromas tik čia. Bet apie viską iš eilės.

KAS YRA DŽINAS?

Džinas yra stiprus alkoholinis gėrimas, daromas iš žemės ūkio kilmės spirito, kurio skonį formuoja gamyboje naudojamos kadagio uogos. Tai yra pagrindinė savybė, kuo džinas skiriasi nuo kitų gėrimų. Kartais teigiama, jog džinas yra daromas iš kadagių, tačiau tai tik iš dalies teisinga. Kaip sako gėrimo apibrėžimas, kadagio uogos daro įtaką tik jo skoniui, tačiau jos nėra naudojamos alkoholiui išgauti. Tam džino gamyboje dažniausiai naudojamas grūdinis spiritas.