Naujausios žinutės Jums!

Tinklaraštis

Braunis per 5 min.

Šiam receptui paruošti jums reikės:

  • 3 valg. š. miltų
  • 3 valg. š. rudo cukraus
  • 3 valg. š. kakavos
  • 3 valg. š. rapsų arba saulėgrąžų aliejaus
  • 3 valg. š.  vandens
  • Žiupsnelio druskos
  • Šlakelio vanilės ekstrakto
  • 2 gabalėlių šokolado

Puodelyje, kurį galima dėti į mikrobangų krosnelę sumaišykite visus ingredientus, įdėkite šokoladą.

Gaminkite mikrobangų krosnelėje 2-3 minutes, leiskite atvėsti 5 minutes. Patiekite su vaniliniais ledais arba tiesiog mėgaukitės paprastai!

Vengriškas vasaros Spritz-fröccs

Šiam receptui paruošti jums reikės:

Į taurę pripilkite vyno, sodos vandens, įdėkite ledo. Jeigu norite, pasaldinkite sirupu. Skanaus!

Naminių pikantiškų spragėsiu trio

Šiam receptui paruošti jums reikės

Paruošimas:

  1. Į puodą įpilkite alyvuogių aliejų, sudėkite kukurūzus ir uždenkite dangčiu. Kaitinkite ant vidutinės ugnies kol jie ims spragsėti. Laukite kol spragtelėjimai taps reti – kas 3 sek.
  2. Atskirkite trečdalį karštų spragėsių. Gardinkite žiupsneliu druskos, juodaisiais bei čili pipirais.
  3. Atskyrę kitą trečdalį ruoškite saldžiai sūrius – įberkite žiupsnelį druskos, apšlakstykite sirupu ir gerai išmaišykite.
  4. Į paskutinę dalį įmaišykite sviestą, pagardinkite druska ir pipirais.

Karštas Camembert sūris

Šiam receptui paruošti jums reikės:

Paruošimas:

  1. Camembert sūrį išvyniokite iš pakuotės, padėkite ant lėkštelės, keletą kartų įpjaukite.
  2. Į įpjovas įdėkite smulkinto česnako, prismaigstykite rozarinino lapelių.
  3. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje ant vidutinio intensyvumo programos minutę. Ištraukite ir apžiūrėkite ar sūris jau tirpsta. Tikriausiai prireiks 3-4 minučių, kol sūris centre suminkštės.
  4. Patiekite karštą, apibėrę čili prieskoniais. Mėgaukitės su krekeriais, duonos lazdelėmis.

Spalvingų ledukų šėlsmas

Šiam receptui reikės:

Sultis pilkite į ledo formeles ir užšaldykite. Tai darykite atsargiai - užtikrinkite, kad sultys nesusimaišys. Į kitas ledo formeles įberkite uogų, įdėkite mėtos lapelių. Užpilkite vandeniu ir užšaldykite.

Variacija nr. 1: Atėjus metui patiekti gėrimą, į stiklines dėkite skirtingų spalvų ledukus, užpilkite limonadu ir mėgaukitės itin spalvingu gėrimu!

Variacija nr. 2: Spalvotus ledukus susmulkinkite maistiniu plaktuvu arba ledo smulkinimo mašina. Dėkite į stiklines formuodami sluoksnius ir užpilkite šiek tiek limonado.

Užkandžių rinkinys

Užkandžių rinkinio žavesys slypi paprastume - į tokią lėkštę galite dėti produktus kuriuos mėgstate, o galbūt jau turite virtuvėje. Rekomenduojame užkandžius dėti į atskiras krūveles - taip kiekvienas galės ragauti būtent tą užkandį, kurio norėtų. Tačiau yra keletas pagrindinių užkandžių grupių, kurias rekomenduotume pasiūlyti savo lėkštėje:

Affogato itališkas desertas

Šiam receptui reikės:

  • dvigubos espresso kavos
  • kokybiškų vanilinių ledų
  • plaktos grietinėlės

Pagaminkite stiprią dvigubą esperesso kavą, įpilkite į puodelį. Į ją įdėkite rutulėlį kokybiškų vanilinių ledų arba plombyro. Jeigu pageidaujate, dekoruokite plakta grietinėle. Valgykite šaukšteliu. Skanaus!

Nealkoholinė ispaniška Sangria

Šiam receptui reikės (ąsotis Sangrijos):

Atšaldykite visus gėrimus. Smulkiai supjaustykite obuolį, apelsiną su žievele. Supilkite cukraus sirupą. Mediniu šaukštu maišykite ir trinkite vaisius, kad išsiskirtų sultys. Tuomet supilkite vyną, sodos vandenį ir sultis. Gerai išmaišykite. Leiskite gėrimui pastovėti šaldytuve valandą, kad išsiskirtų skoniai. Įdėkite ledo ir patiekite taurėse.

Pikantiška pomidorų salsa

Šiam patiekalui paruošti jums reikės:

Nupilkite pusę pomidorų sulčių, kad salsa nebūtų per skysta. Likusius masę sudėkite į maisto smulkintuvą ir pulsuokite kol neliks stambių gabalėlių. Supilkite į dubenį.

Rankomis arba maisto smulkintuvu smulkiai sukapokite svogūną, česnaką, aitriąsias paprikas, džiovintus pomidorus ir kalendras. Sudėkite į pomidorų tyrę, įdėkite kukurūzus, įspauskite laimo sulčių, pagardinkite druska. Gerai išmaišykite ir iš karto patiekite su nachos traškučiais. Skanaus!

Giros kokteilis

Šiam gėrimui paruošti jums reikės:

  • 0.5 stiklinės atšaldytos giros (geriau kuo natūralesnė)
  • ¼ stiklinės sodos vandens arba toniko
  • 4-5 mėtos lapelių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio agavų arba cukraus sirupo
  • citrinos sulčių
  • ledo kubelių

Sudėkite mėtos lapelius į stiklinę, įpilkite agavų sirupą ir stipriai sutrinkite šaukštu, kad išsiskirtų sultys. Užpilkite girą, įspauskite kelis lašus šviežių citrinos sulčių, įdėkite ledo kubelių ir išmaišykite. Supilkite toniką ir papuoškite citrinos riekele. Skanaus!

Kitokia šalta kava

Šiam gėrimui paruošti jums reikės:

Paruoškite stiprią kavą. Jai atvėsus supilkite ją į ledo kubelių formą, vienas kubelis turėtų būti espresso kavos puodelio stiprumo. Užšaldykite.

Patiekdami “atvirkštinę” kavą, pusę stiklinės užpildykite šaltu pienu, įpilkite saldiklio ir išmaišykite. Įdėkite keletą kubelių šaldytos kavos. Stebėkite kaip kava tirpsta ir mėgaukitės gaiviu gėrimu.

Prabangūs IKURA sushi

Šiam patiekalui paruošti jums reikės:

  • 0.5 stiklinės sushi ryžių
  • 2 NORI jūros dumblių lapų
  • 8 arbatinių šaukštelių raudonųjų ikrų

Išvirkite sushi ryžius sekdami instrukcijas ant pakuotės. Leiskite jiems atvėsti, o tuomet šlapiomis rankomis formuokite stalo teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus. 

Nori dumblių lapus sukarpykite maždaug 4 cm pločio juostomis. Šią juostą atsargiai apjuoskite aplink ryžių kamuolėlį taip, kad ryžiai taptų pagrindu, o nori suliptų ir suformuotų sieneles. Užpildykite sieneles kupinu šaukšteliu ikrų. Mėgaukitės pagardinę sojos ir wasabi krienų padažu. 

Pašėlęs pieno kokteilis su Pretzel sausainiais

Šiam pieno kokteiliui paruošti jums reikės:
Paruoškite didelę stiklinę jos kraštus dosniai aptepdami šokoladiniu kremu. Virtuviniame maišytuve ar plaktuve suplakite pieną ir 100g ledų. Supilkite kokteilį į stiklinę, įdekite likusius ledus. Apipurkškite grietinėle, kraštus aplipdykite pretzel sausainiais ir dekoruokite šokolado plytele. Skanaus!

Virgin Colada

Šiam gėrimui paruošti jums reikės:

Sumaišykite sultis ir kokosų pieną. Į virtuvinį kombainą arba maišytuvą sudėkite ledą, bei sulčių mišinį. Plakite dideliu greičiu, kol gėrimas taps vientisu. Patiekite šaltose taurėse ir puoškite vyšniomis, ananaso riekelėmis, kokteiliniais skėtukais. Skanaus!

Geriausias vištienos marinatas

Šiam marinatui paruošti jums reikės:

  • didelės skiltelės česnako
  • 2 valgomųjų šaukštų paprikos miltelių
  • 1.5 valgomojo šaukšto maltos kalendros
  • 1 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
  • 5 valgomojų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 5 valgomųjų šaukštų raudono vyno acto
  • 1.5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto druskos
  • 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

Česnaką susmulkinkite česnako spaudykle. Sumaišykite kartu su visais ingredientais. Aptepkite vištieną ir leiskite marinuotis bent keletą valandų, geriausia — per naktį, o tuomet kepkite kepsninėje.  Skanaus!

Braškių Bellini

Šiam gėrimui paruošti jums reikės:

  • 300 g šaldytų braškių
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus ar agavų sirupo
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 4 stiklinių šalto toniko

Maisto plaktuve suplakite braškes, įdėkite citrinos sultis, saldiklį ir vanilę.  Plakite kol masė taps vientisa. Į kiekvieną taurę įdėkite po du šaukštus braškių masės ir užpilkite toniku. puoškite mėtomis ir uogomis. Skanaus!

Nealkoholinis vynuogių kokteilis

Ingredientai:

  • 8-10 mėtos lapelių
  • 1 valgomasis šaukštas laimo sulčių
  • 1 valgomasis šaukštas klevų ar agavų sirupo
  • 100ml vynuogių sulčių
  • 50ml soda vandens ar toniko
  • Šaldytų uogų papuošimui

Receptas:

  • Sudėkite mėtos lapelius į stiklinę, mentele ar šaukštu stipriai patrinkite, kad lapeliai išskirtų sultis.
  • Į stiklinę supilkite vynuogių sultis, sirupą, toniką ir laimo sultis. Išmaišykite.
  • Įdėkite šaldytų uogų ir ledo. Puoškite mėtos lapeliais.

Prabangūs įdaryti kiaušiniai Velykoms

Ingredientai:

  • 6 kietai virti, atvėsinti kiaušiniai
  • 6 ančiuvių filė
  • 3 valgomieji šaukštai majonezo
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių
  • ½ citrinos sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis krienų
  • Druskos, juodųjų ir kajano pipirų
  • Petražolių, ančiuvių papuošimui

Receptas:

  • Nulupkite, išilgai per pusę perpjaukite kiaušinius, išimkite jų trynius ir sudėkite į dubenėlį.
  • Į dubenėlį sudėkite majonezą, smulkiai supjaustytus ančiuvius, citrinos sultis, garstyčias, krienus, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
  • Užpildykite kiaušinių baltymus trynių mase, papuoškite petražolių lapeliais ir uždėkite po dar vieną ančiuvių filė gabaliuką ant kiekvieno kiaušinio.

Trigubas karštas sumuštinis su sūriu

Ingredientai:

Receptas:

  • Į dubenį sutarkuokite cheddar ir gouda sūrius, sudėkite gabaliukais sulaužytą gorgonzola sūrį ir majonezą. Išmaišykite ir pagardinkite pipirais.
  • Imkite storą riekę duonos, ją gausiai aptepkite mišiniu, užvožkite kita rieke duonos.
  • Įkaitinkite keptuvę, patepkite sviestu ir kepkite sumuštinį ant vidutinės ugnies, kol jis įgaus auksinę spalvą. Apverskite ir leiskite apskrusti ir kitai pusei.

Gurmaniška žaliųjų alyvuogių užtepėlė

Ingredientai:

Receptas:

  • Sudėkite visus ingredientus, išskyrus aliejų, į maisto plaktuvą ir pulsuokite kol alyvuogės bus susmulkintos į nedidelius gabalėlius.
  • Įjungę plaktuvą iš lėto pilkite aliejų į alyvuogių masę iki kol masė taps vientisa.

Prabangus karštas šokoladas

Šiam gėrimui paruošti Jums reikės:

  • 750 ml riebaus pieno
  • 75 ml grietinėlės skirtos kavai
  • 150 g tamsaus šokolado
  • 25 g tamsios, geriamosios kakavos
  • Žiupsnelio aitriosios čili paprikos
  • Prieskonių – žiupsnelio vanilės, cinamono, muskato riešuto

Į puodą supilkite pieną bei grietinėlę, suberkite prieskonius. Kaitindami ant vidutinės ugnies užvirkite, tuomet nukelkite ir palikite pastovėti 10 min., kad prieskoniai pritrauktų.

Vėl pastatykite mišinį ant nedidelės ugnies ir suberkite kakavą bei šokoladą. Neužvirkite, maišykite šluotele, kol skystis taps vientisu.

Patiekite puodeliuose, puoškite plakta grietinėle, šokolado drožlėmis ar čili dribsniais. Skanaus!

Sveikas naminis riešutų sviestas

Šiam receptui  paruošti Jums reikės:

  • 400 g žemės riešutų
  • Žiupsnelio druskos
  • Pasirinktinai – valg. š. cukraus, cinamono, vanilės.

Pasmulkinkite ir orkaitėje paskrudinkite riešutus iki kol parus.

Sudėkite riešutus į maisto plaktuvą ir plakite vidutiniu greičiu. Iš pradžių riešutai subirės į smulkius gabalėlius, tuomet taps kieta mase ir galiausiai ims skystėti ir įgaus kreminę konsistenciją. Tam gali prireikti keleto minučių.

Jeigu jūsų riešutai nesūdyti, įdėkite šiek tiek druskos. Jeigu norite, pagardinimui įdėkite cukraus, cinamono ar vanilės ir dar šiek tiek paplakite. Skanaus!

Šerbetinis laimo kokteilis

Šiam gėrimui  paruošti Jums reikės:

  • 150 g ledų
  • 200 g laimo šerbeto
  • 350 ml citrinų ar laimo limonado
  • 1 val. š. cukraus
  • Laimo riekelė ir grietinėlė gėrimui dekoruoti

Visus ingredientus sudėkite į plaktuvą ir plakite iki vientisos masės.

Supilkite  į stiklines ir iškart patiekite.

Dekoruokite  su grietinėle ir laimo riekelėmis. Skanaus!

Šildanti arbata

Šiai arbatai paruošti Jums reikės:

Į puodelį įdėkite du arbatinius šaukštelius (arba daugiau, jeigu norite saldesnio gėrimo) džemo arba uogienės.

Užpilkite karštu vandeniu ir maišykite kol uogienė/džemas pilnai ištirps.

Mėgaukitės šildančiu, jaukiu ir itin sodraus vaisių skonio arbatos puodeliu. Skanaus!

Pavasarinis limonadas

Didelėje keptuvėje kaitinkite vandenį ir cukrų, iki kol cukrus ištirps.

Nuėmę nuo viryklės, supilkite citrinos sultis.

Gerai išmaišykite ir atšaldykite.

Gėrimą patiekite šaltą, galite papuošti citrinos arba apelsino griežinėliais. Skanaus!

Riešutų gardėsio kokteilis

  • 1 puodelis neriebaus pieno
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vientisos masės riešutų kremo
  • 1 puodelis šokoladinės kakavos arba ledų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos miltelių
  • 1 – 2 ledo kubeliai 

Visus produktus įdekite į plaktuvą ir plakite iki gražios, vientisos masės.

Patiekite stiklinėse, o malonesniam skoniui gerkite per šiaudelį. Skanaus!

Kapučinas Frappe (Frapuccino gėrimas)

Gėrimui jums paruošti reikės:

  • 2 puodeliai vanilinių ledų
  • ½ šaltos kavos koncentrato
  • ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštai šokoladinių pabarstukų arba tarkuoto šokolado
  • Grietinėlės papuošimui

Su mikseriu išplakite ledus, šaltą kavą ir tarkuotą šokolada arba pabarstukus. Masė turi būti panaši į košę, bet šiek tiek skystesnė. Patiekite gėrimą šaltą ir papuoškite grietinėle ant viršaus. Skanaus!

Valentino dienos saldainiai

Šventiniams sausainiams Jums paruošti reikės:

  • 1 pakelio Oreo sausainių
  • 2 puodelių tirpinto balto šokolado 
  • Mėgstamų pabarstukų
  • Ilgų medinių pagaliukų

Į sausainio vidurį įdurkite medinį pagaliuką, kad laikytųsi.

Pasiruoškite servetėlę, pasiimkite pagaliuku įsmeigtą oreo sausainį ir merkite į tirpintą šokoladą, kad tolygiai apsemtų abi puses.

Papuoškite mėgstamais pabarstukais ir palikite šaltesnėje temperatūroje, kad šokoladas sukietėtų! Skanaus!

Karštas arbatos gėrimas

Ingredientai:

Paimkite indą, į kurį supilsite vandenį. Virindami, pridėkite gvazdikėlius. Įdėkite arbatos maišelį į vandenį ir kaitinkite.

Arbatai užvirus, išimkite gvazdikėlius ir arbatos maišelį.

Tame pačiame inde, sumaišykite apelsinų sultis, cukrų, ananasų sultis ir citrinų sultis, šildykite iki virimo.

Gėrimą patiekite karštą. Skanaus!

Užkandis su lašiša

Ingredientai:

Ant paskrudintų duonos gabalėlių užtepkite tepamo sūrio, pagrindą padenkite ikrais.

Ant ikrų uždėkite plonais griežinėliais pjaustytą lašišą bei citrinos gabaliukus. Skanaus!

Raffaello skonio gėrimas

Ingredientai:

  • Stiklinė pieno;
  • Šiek tiek grietinėlės;
  • 3 "Raffaello" saldainiai;
  • Pagal skonį – kokoso arba vanilės sirupo;
  • 6 baltojo šokolado gabalėliai.
  • Plakta grietinėlė.

Paimkite indą, kuriame šildysite pieną ir į šildomą pieną pridėkite grietinėlę, sirupą ir šokoladą, maišykite iki kol šokoladas ištirps.

Raffaello saldainius supjaustome per pusę ir dedame į stiklinę, tuomet juos apliejame pašildytu pieno mišiniu.

Papuošiame grietinėlę. Skanaus!

Sūrio lazdelės

Ingredientai:

  • 24 čederio sūrio lazdelės, supjaustytos per pusę ar trečdaliu;
  • 1 puodelis pasukų;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 žiupsnelis pipirų;
  • 1 puodelis miltų;
  • 3 puodeliai džiūvesėlių trupinių;
  • 1 šaukštas žemės riešutų arba augalinio aliejaus.


Paruoškite tris atskirus indus. Viename dubenėlyje sudėkite pasukas, supjaustytą kiaušinį ir pipirus. Lengvai sumaišykite.

Į antrąjį supilkite miltus. Trečiąjį pasiruoškite su džiūvesėlių trupiniais.

Apvoliokite sūrį pasukų mišinyje, vėliau miltuose ir džiūvesėliuose. Apvoliotą sūrį kepkite ketuvėje, iki aukso spalvos.

Apskrudusias sūrio lazdeles patiekite šiltas. Skanaus!

Imbieriniai sausainiai

Imbieriniams sausainiams pagaminti reikės:

  • ¾ puodelio suminkštinto sviesto;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • ¼ puodelio sirupo;
  • 2¼ puodeliai miltų;
  • 2 šaukšteliai grūsto imbiero;
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos;
  • ¾ šaukštelio malto cinamono;
  • ½ šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • ¼ šaukštelio druskos;
  • Papildomas cukrus (pagal skonį).

Dideliame dubenyje sudėkite ištirpintą sviestą ir suplakite su cukrumi iki vientiso baltumo ir purumo.

Įmaišykite kiaušinius ir įpilkite sirupo.

Sumaišykite miltus, imbierą, kepimo sodą, cinamoną, gvazdikėlius ir druską. palaipsniui įpilkite į pirminį mišinį ir gerai sumaišykite.

Formuokite sausainių formeles, jas apvoliokite cukruje.

Pasiruoškite skardą su kepimo popieriumi ir sudėkite sausainius palikdami tarpelį tarp jų.

Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje iki 15-20 minučių. Patiekite atvėsusius. 

Karštas Kalėdinis gėrimas

Kalėdiniam nealkoholinio vyno gėrimui paruošti reikės:

Paimkite indą, į jį supilkite raudonąjį nealkoholinį vyną arba granatų sultis, įberkite cukrų, gervuoges ir kaitinkite mažoje temperatūroje.

Palaipsniui supilkite obuolių sultis, įdėkite cinamoną, “žvaigždžių” anyžą, gvazdikėlius, pipirus ir vieną dalelėmis atskirtą apelsiną.

Šildykite iki švelnaus saldumo, reikiant dar pagardinkite cukrumi. Svarbu neperkaitinti ir stebėti gėrimo konsistenciją, kad nevirstų tąsia mase.

Gėrimą patiekite šiltą. Skanaus!

Nachos sūrio padažas

Nachos sūrio padažui pasigaminti Jums reikės:

  • 2 šaukštai sviesto;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 1 puodelis pieno;
  • 1½ puodelio (apie 6 šaukštus) susmulkinto čederio sūrio;
  • ¼ šaukštelio druskos;
  • ¼ šaukštelio čili miltelių.

Į nedidelį indą sudėkite sviestą ir miltus. Nedidelėje temperatūroje, maišydami šildykite, iki kol jie taps vientisa mase.

Įpilkite pieną, padidinkite temperatūrą ir maišykite iki kol masė bus ganėtinai tiršta.

Dar į neatvėsusį padažą berkite čederį. Jei sūris sunkiai tirpsta, dar šiek tiek pakaitinkite, bet neleiskite užvirti.

Pagal skonį įberkite ir įmaišykite čili miltelių bei druskos. Jeigu matote, jog masė per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno.

Skanaus!

Sultingai marinuotos alyvuogės

Sultingam alyvuogių receptui jums reikės:

Keptuvėje pakepinkite pankolio sėklas, iki kol atsiskleis kvapas, gražiai apskrus.

Alyvuoges praskalaukite, gerai nusausinkite. Perkelkite alyvuoges į vidutinį dubenį.

Įmaišykite keptas pankolių sėklas, česnaką, susmulkintus raudonuosius pipirus ir apelsinų žieveles. Įpilkite pakankamai alyvuogių aliejaus, kad padengtumėte alyvuoges.

Palaikykite kambario temperatūroje bent 4 valandas prieš patiekiant.

Alyvuoges galima laikyti šaldiklyje iki 10 dienų. Prieš patiekiant būtina palaikyti kambario temperatūroje.

Skanaus!

Karštas baltojo šokolado gėrimas

Baltojo šokolado gėrimui paruošti reikės:

  • 1 stiklinės pieno;
  • ½ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 6 gabalėlių baltojo šokolado;
  • Saujos zefyrų ar plaktos grietinėlės (pagal skonį).

Sumaišykite pieną, vanilės ekstraktą ir smulkintą baltąjį šokoladą viename inde. Viską ištirpinkite, kartais maišydami, kol masė sutirštės (neleiskite užvirti). Gėrimą pagardinkite plakta grietinėle, zefyrais pagal skonį. Skanaus!

Kakavinis kokteilis

Kakaviniam kokteiliui paruošti reikės:

  • 3 šaukštų kakavos;
  • 6 skiltelės šokolado;
  • 1 indelis grietinėlės;
  • 1 stiklinės pieno.

Ištirpinkite kakavą sumaišytą su pienu. Kitame inde išplakite grietinėlę. Viską sudėkite į vieną indą ir plakite iki vientisos masės. Patiekdami užtarkuokite šokolado. Skanaus!

Migdolinis kokteilis

Migdoliniam kokteiliui paruošti reikės:

  • 1 stiklinės migdolų;
  • 1 stiklinės vandens;
  • 1 šaukšto medaus;
  • Pusės arbatinio šaukštelio cinamono.

Užmerkite migdolus vandenyje ir palaikykite parą. Kitą dieną nuplaukite ir sutrinkite su trintuvu. Sudėkite likusius ingredientus ir dar kartą viską trinkite iki vientisos masės. Skanaus!

Aviečių kokteilis

Pagaminti aviečių kokteilį Jums reikės:

  • 1 stiklinės šaldytų aviečių;
  • 1 banano;
  • 2 šaukštų chia sėklų;
  • Saujos smulkintų migdolų riešutų;
  • 2 stiklinių vandens.

Nulupkite ir supjaustykite bananą. Visus ingredientus sudėkite į maišytuvą ir plakite iki vientisos masės. Skanaus!

Naminė Mocha kava

Pagaminti 2 stiklines naminės mochos Jums reikės:

  • 2 stiklinių pieno;
  • 2 šaukštų tirpios kavos;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 4 gabalėlių šokolado;
  • Sauja zefyrų.

Ištirpinkite visus juodojo šokolado gabalėlius. Į indą suberkite cukrų ir tirpią kavą – viską gerai išmaišykite. Į indą supilkite pašildytą pieną ir viską gerai sumaišykite. Desertą galite papuošti zefyriukais. Skanaus!

Itališkų bulvių virtinukų gnocchi su grybų, špinatų ir grietinėlės padažu receptas

Visų pirma pradėkite ruošti padažą, nes virtinukai verda vos kelias minutes. Jums reikės: 

  • GNOCCHI virtinukų;
  • Svogūno;
  • Saujos špinatų;
  • Saujos pievagrybių;
  • Mėgstamų prieskonių ir druskos.

Supjaustykite svogūnus ir pakepinkite juos keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Tuomet į keptuvę suberkite pjaustytus pievagrybius ir prieskonius su druska. Grybams suminkštėjus suberkite špinatus, įpilkite grietinėlės ir kartu patroškinkite. Kol padažas troškinsis, užkaiskite vandenį ir kelias minutes virkite gnocchi, kol jie išsipūs ir taps minkšti. Patiekite su padažu. Skanaus!

Prancūziški pusryčiai

Vienam kruasano sumuštiniui paruošti Jums reikės:

Iš pradžių kruasaną galite kelias minutes pašildykite orkaitėje. Perpjaukite ir sudėkite visus ingredientus. Skanaus!

Rožiniai lietiniai

Lietiniams blynams reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Pusės stiklinės burokėlių sulčių;
  • Pusės stiklinės šalto vandens;
  • 2 stiklinių miltų;
  • Jūsų mėgstamo džemo arba uogienės.

Visus ingredientus sumaišykite kartu. Iškepkite plonus lietinius blynus ir patiekite ant stalo su mėgstamu džemu arba uogiene. Skanaus!

Ananasų kokteilis

Pagaminti ananasų kokteiliui Jums reikės:

  • 1 stiklinės ledo kubelių;
  • Ketvirtadalio ananaso;
  • 1 banano;
  • 2 stiklinių ananaso sulčių.

Nulupkite ir supjaustykite bananą. Tuomet visus ingredientus sudėkite į maišytuvą ir plakite iki vientisos masės. Kokteilį supilkite į stiklines ir papuoškite ananaso skiltele. Skanaus!

Granola

Pagaminti granolai Jums reikės:

  • 3 stiklinių penkių grūdų dribsnių mišinio;
  • 3 stiklinių avižinių dribsnių;
  • 2 stiklinių įvairių sėklų ir riešutų - migdolai, linų sėmenys, saulėgražos, moliūgo sėklos;
  • Saujos džiovintų vaisių;
  • 100 ml kokosų aliejaus;
  • 150 g medaus.

Viename inde sumaišykite visus birius produktus, o kitame medų su kokosų aliejumi. Išsilydžiusią masę užpilkite ant birių ingredientų ir viską gerai išmaišykite. Įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje mišinį kepkite gerą pusvalandį kol apskrus. Kepimo metu kas 5-10 min nepamirškite pamaišyti. Palaukite kol atvės ir galite ragauti. Skanaus! 

Užkandis Velykoms

Paruošti sumuštinukams Jums reikės:

Ant duoniukų užtepkite Jūsų mėgstamos užtepėlės. Sumuštinukus papuoškite su stambiai tarkuota morka bei smulkintais brokoliais. Viskas, į morkas panašūs sveiki sumuštinukai paruošti. Skanaus!

Marinuotos alyvuogės

Alyvuogėms marinuoti Jums reikės:

  • Kelių skiltelių kapoto česnako;
  • 3 šaukštų medaus;
  • Kelių šaukštų balzaminio acto (pagal skonį);
  • 3 šaukštų ypač tyro (angl. extra virgin) alyvuogių aliejaus;
  • ½ šaukštelio baziliko;
  • ½ šaukštelio raudonėlio;
  • Skardinės ar stiklainėlio mėgstamų alyvuogių.

Visus ingredientus sumaišykite kartu ir užpilkite ant alyvuogių. Palaikykite šaldytuve per naktį. Skanaus! 

Ledų kokteilis

Dviems ledų kokteilio porcijoms Jums reikės:

  • 100g vanilinių ledų;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • 400 ml pieno.

Pieną ir ledus sudėkite į mikserį ir viską išplakite. Vėliau įdėkite šaukštelį vanilinio cukraus ir dar paplakite 20-30 sekundžių. 

Norėdami paįvairinti skonį galite kartu į mikserį įdėti braškių ar kitų uogų. Skanaus!

Ikrų sumuštinukai

Jums reikės:

Ant duoniukų plonu sluoksniu užtepkite užtepėlę ir ant kiekvieno sumuštinuko uždėkite po šaukštelį raudonųjų ikrų. Skanaus!

Žaliasis kokteilis

Dviems žaliojo kokteilio porcijoms Jums reikės:

  • Meliono;
  • 1-2 stiklinių vandens;
  • 1 saujos špinatų;
  • 1 nedidelės saujos mėtų;
  • 1 šaukšto medaus.

Nulupkite meliono žievę ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite apie 20 – 30 sekundžių iki vientisos masės. Skanaus!

Mangų ir bananų kokteilis

Pagaminti dviems mangų ir bananų kokteiliams Jums reikės:

  • 1 banano;
  • 1 prinokusio mango;
  • 1 stiklinės mango nektaro.
  • 1 stiklinės ledukų 

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite mangą. Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite ~ 15s. Skanaus!

Kokosų kokteilis

Pagaminti kokosų kokteiliams Jums reikės:

  • 1 stiklinės kokosų pieno;
  • 1 indelis graikiško jogurto;
  • 0.5 puodelio konservuotų ananasų gabalėlių;
  • 0.5 stiklinės kokosų ir ananaso sulčių

Visus ingredientus sudėkite į maišytuvą ir plakite apie 20-30 sekundžių. Skanaus!

Arbūzų kokteilis

Kad pagamintumėte arbūzų kokteilį Jums reikės:

  • 0,5 arbūzo;
  • ¾ stiklinės citrinų sulčių;
  • 3 šaukštų medaus.

Nulupkite arbūzui žievę ir supjaustykite kubeliais. Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite apie 15 sekundžių iki vientisos masės. Skanaus!

Oreo kokteilis

Kad pagamintumėte Oreo kokteilius Jums reikės:

  • 12 Oreo sausainių;
  • 1 porcija šokoladinių ledų;
  • 3 stiklinės pieno.

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite apie 10 sekundžių, kad dar jaustumėte kokteilyje Oreo sausainių gabaliukus. Skanaus!

Šaltoji arbata

Kad pagamintumėte šaltąją arbatą Jums reikės:

  • kelių stiklinių stiprios arbatos;
  • ledo gabaliukų;
  • citrinos;
  • kelių mėtos lapelių;
  • saldiklio/cukraus.

Arbatą pasaldinkite ir ataušinkite. Atvėsus supilkite į stiklines, įdėkite ledo gabaliukų ir įspauskite citrinos. Papuoškite mėtos lapeliais. Skanaus!

Rožinis flamingas

Kad pagamintumėte rožinius kokteilius Jums reikės:

  • 1 porcijos ledų;
  • banano;
  • 2 stiklinių rūgpienio;
  • 2 stiklinių multivitaminų sulčių;
  • Šlakelio raudono sirupo (arba galite naudoti raudonus maistinius dažus).

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir plakite 20 – 30 s. Skanaus!

Jagermeister kokteiliai: kaip gerti šį likerį?

Jägermeister likerio vardą yra girdėjęs kiekvienas. Vis dėlto už jo besislepianti istorija daugelį nustebintų. Legenda byloja, kad pirminė šio gėrimo receptūra buvo pasiskolinta iš lietuvių vienuolių. Bėgant metams, ji papildyta, o jos originali kilmė pamiršta. Šiandien barmenai Jägermeister naudoja maišydami įvairius kokteilius, padavėjai, dėl sudėtyje esančių žolelių, jį rekomenduoja vartoti po sočios vakarienės, o naktiniuose klubuose šis likeris dažniausiai vartojamas atšaldytas iki minusinės temperatūros.

JAGERMEISTER – ACTO GAMINTOJŲ SUKURTAS LIKERIS

Jagermeister idėja gimė vokiečio Kurto Masto galvoje. Jo tėvas Vilhelmas turėjo įmonę, besivertusią acto gamyba ir prekyba vynu. Kai K. Mastas pradėjo pats vadovauti kompanijai, jis nutarė ją pasukti visiškai nauja kryptimi. Laikui bėgant, jo sukurtas produktas pelnę pasaulinę šlovę.

JAGERMEISTER ŠAKNYS LIETUVOJE?

Viena legenda pasakoja, jog originalus Jägermeister receptas sukurtas bandant nukopijuoti „Trejas devynerias“. Netgi sakoma, jog pirmųjų ant pirmųjų šio gėrimo butelių etikečių buvo rašoma, jog šis sukurtas pagal Lietuvos vienuolių receptus. Vis dėlto, laikui bėgant šis užrašas pradingo.

KAS YRA JAGERMEISTER?

Jägermeister – tai stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš 56 rūšių žolelių, žiedų, šaknų ir vaisių. Nors tikslus ingredientų sąrašas ir yra saugomas po devyniais užraktais, keli iš jų yra žinomi:

  • Citrusinių vaisių žievelės
  • Imbierai
  • Šafranas
  • Anyžiai
  • Ženšenis
  • Kadagio uogos
  • Kalendros
  • Ramunėlių žiedai
  • Gvazdikėliai
  • Levandos
  • Cinamonas
  • Šventagaršvė
  • Erškėtuogės
  • Aguonos
  • Santalas
  • Šilauogės

KAIP GAMINAMAS JAGERMEISTER?

Žolelės, žiedai, vaisiai ir šaknys susmulkinamos ir užpilamos spiritu. Tokia trauktinė filtruojama ir toliau brandinama ąžuolo talpose. Į butelius pilstomas 35 procentų alkoholio tūrio likeris.

JAGERMEISTER KAINĄ LEMIA JO SUDĖTIS

Jägermeister gamyba – tai sudėtingas procesas, reikalaujantis daug laiko, gamintojo įgūdžių ir ingredientų, į daryklą atkeliaujančių iš visų keturių pasaulio kampų. Visi šie aspektai turi įtakos gėrimo kainai.

JAGERMEISTER KOKTEILIAI

JAGERMEISTER SU SULTIMIS

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į taurę įdėkite ledo, supilkite visus ingredientus ir gerai išmaišykite. Šiam kokteiliui galima naudoti pačias įvairiausias sultis. Populiariausias pasirinkimas: apelsinų, ananasų, vynuogių arba spanguolių.

JAGERMEISTER SU TONIKU

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į aukštą taurę įdėkite ledo, supilkite Jägermeister, o tada iš lėto ir toniką. Viską atsargiai išmaišykite. Kokteilį galima papuošti citrinos, laimo ar apelsino žievelė, prieš tai išspaudus jų eterinius aliejus į taurę.

JAGERMEISTER SU IMBIERINIU ALUMI

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į aukštą taurę įdėkite ledo, supilkite Jägermeister, imbierinį limonadą ir viską gerai išmaišykite. Į vidų galima įdėti ir keletą griežinėlių agurko.

JAGERMEISTER SU LIMONADU

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į taurę įdėkite ledo, supilkite ingredientus ir gerai juos išmaišykite. Šio kokteilio ruošimui galite naudoti įvairius limonadus. Jūsų Jägermeister kokteilis gali būti su kola, sprite, fanta, pepsi, dr. Pepper, ginger ale ir t .t.

JAGERMEISTER KOKTEILIS SU ENERGETINIU GĖRIMU

Nors Jägermeister su energetiniu gėrimu ir yra labai populiarus, rekomenduojame jo niekada nevartoti. Jis pavojingas ir gali pakenkti jūsų sveikatai. Joks save gerbiantis barmenas tokio kokteilio bare niekada nepasiūlys, o jį užsisakius bandys atkalbėti.

KAIP GERTI JAGERMEISTER?

Yra trys populiariausi šio gėrimo vartojimo būdai:

  1. Jägermeister kokteiliuose
  2. Jägermeister kaip didžestyvas, mat dėl sudėtyje esančių žolelių Jagermeister gerina virškinimą ir gali būti pamažu gurkšnojamas po maisto
  3. Jägermeister ice cold – tokiu būdu šis gėrimas dažnai vartojamas baruose ir naktiniuose klubuose, kur jis būna atšaldomas iki minusinės temperatūros, o jo taurelė išlenkiama vienu gurkšniu.

JAGERMEISTER PAVADINIMAS

„Jägermeister“ į lietuvių kalbą verčiama kaip „medžioklės meistras“. Gėrimo išradėjas K. Mastas buvo didelis medžioklės entuziastas, o tuo metu vokiečių kalboje žodis „Jägermeister“ buvo naudojamas įvardinant vyriausiąjį medžiotoją. Kadangi jautė didelį ryšį su gamta, o gėrimo gamybai panaudojo daugybę augalų, jo kūrėjas nusprendė šį pavadinti būtent taip.

LIKERIO JAGERMEISTER ETIKETĖ

Ant Jägermeister butelio etiketės puikuojasi medžiotojų globėjo, šventojo Huberto simbolis. Legenda pasakoja, jog Hubertas buvo aistringas medžiotojas, kuris vieną dieną pamatė viziją: elnią, kuriam tarp ragų švietė kryžius. Šis regėjimas amžiams pakeitė Hubertą ir jis tapo dideliu gamtos mylėtoju, o galiausiai buvo paskelbtas medžiotojų globėju.

JAGERMEISTER BUTELIO FORMA

K. Mastas ilgai ieškojo tinkamos formos savo gėrimo buteliui. Jam norėjosi, kad šis būtų kuo patvaresnis. Įvairių formų ir dydžių butelius jis namuose mėtė ant savo ąžuolinių grindų, kol galiausiai nusprendė, jog saugiausia Jägermeister pilstyti į stačiakampius. Tokia butelio forma yra naudojama iki pat šios dienos.

Džinas: rūšys, kokteiliai ir viskas, ką reikia žinoti apie šį gėrimą

Teigiama, jog šiandien džinas išgyvena antrąjį pamišimo dėl jo laikotarpį. Pirmasis vyko antroje 18 a. pusėje Anglijoje. Antrasis nuo pirmojo skiriasi labai ženkliai ir jo prasidėjimą atnešė populiarėjantys kokteiliai su džinu, o ypač džinas su toniku. Tačiau apie tai kiek vėliau. Pagal įstatymais reglamentuotą džino gamybą, džino rūšys yra trys. Pagal tradicijas, jų galima priskaičiuoti gerokai daugiau. Džiugu, kad vieną iš tokių jo rūšių turime ir Lietuvoje. Vilniaus džinas, kaip konjakas ar šampanas, turi saugomą geografinę kilmės nuorodą, todėl gali būti daromas tik čia. Bet apie viską iš eilės.

KAS YRA DŽINAS?

Džinas yra stiprus alkoholinis gėrimas, daromas iš žemės ūkio kilmės spirito, kurio skonį formuoja gamyboje naudojamos kadagio uogos. Tai yra pagrindinė savybė, kuo džinas skiriasi nuo kitų gėrimų. Kartais teigiama, jog džinas yra daromas iš kadagių, tačiau tai tik iš dalies teisinga. Kaip sako gėrimo apibrėžimas, kadagio uogos daro įtaką tik jo skoniui, tačiau jos nėra naudojamos alkoholiui išgauti. Tam džino gamyboje dažniausiai naudojamas grūdinis spiritas.