Karališki karamelizuoti migdolai

Paruošti šiam receptui jums reikės:

  • 200 g migdolų
  • 4 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. sviesto

Jei naudojate neskrudintus, pakepinkite migdolus orkaitėje 5-7 min., 180C temperatūroje.

Į keptuvę įdėkite cukrų ir sviesta, kantriai kaitinkite ant vidutinės ugnies kol cukrus pilnai ištirps ir ims atrodyti kaip skystas medus ir bus auksinės spalvos. Tuojau pat nuimkite nuo ugnies (sirupas greitai sudega) ir sudėkite migdolus, juos sparčiai išmaišykite ir padenkite cukraus sirupu.

Kuomet riešutai atvės sudėkite juos į plastikinį maišelį ir naudodami kočėlą švelniai padaužykite, kad riešutai atsiskirtų vienas nuo kito.