Naujausios žinutės Jums!

Stipriųjų gėrimų gidas

Jagermeister kokteiliai: kaip gerti šį likerį?

Jägermeister likerio vardą yra girdėjęs kiekvienas. Vis dėlto už jo besislepianti istorija daugelį nustebintų. Legenda byloja, kad pirminė šio gėrimo receptūra buvo pasiskolinta iš lietuvių vienuolių. Bėgant metams, ji papildyta, o jos originali kilmė pamiršta. Šiandien barmenai Jägermeister naudoja maišydami įvairius kokteilius, padavėjai, dėl sudėtyje esančių žolelių, jį rekomenduoja vartoti po sočios vakarienės, o naktiniuose klubuose šis likeris dažniausiai vartojamas atšaldytas iki minusinės temperatūros.

JAGERMEISTER – ACTO GAMINTOJŲ SUKURTAS LIKERIS

Jagermeister idėja gimė vokiečio Kurto Masto galvoje. Jo tėvas Vilhelmas turėjo įmonę, besivertusią acto gamyba ir prekyba vynu. Kai K. Mastas pradėjo pats vadovauti kompanijai, jis nutarė ją pasukti visiškai nauja kryptimi. Laikui bėgant, jo sukurtas produktas pelnę pasaulinę šlovę.

JAGERMEISTER ŠAKNYS LIETUVOJE?

Viena legenda pasakoja, jog originalus Jägermeister receptas sukurtas bandant nukopijuoti „Trejas devynerias“. Netgi sakoma, jog pirmųjų ant pirmųjų šio gėrimo butelių etikečių buvo rašoma, jog šis sukurtas pagal Lietuvos vienuolių receptus. Vis dėlto, laikui bėgant šis užrašas pradingo.

KAS YRA JAGERMEISTER?

Jägermeister – tai stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš 56 rūšių žolelių, žiedų, šaknų ir vaisių. Nors tikslus ingredientų sąrašas ir yra saugomas po devyniais užraktais, keli iš jų yra žinomi:

  • Citrusinių vaisių žievelės
  • Imbierai
  • Šafranas
  • Anyžiai
  • Ženšenis
  • Kadagio uogos
  • Kalendros
  • Ramunėlių žiedai
  • Gvazdikėliai
  • Levandos
  • Cinamonas
  • Šventagaršvė
  • Erškėtuogės
  • Aguonos
  • Santalas
  • Šilauogės

KAIP GAMINAMAS JAGERMEISTER?

Žolelės, žiedai, vaisiai ir šaknys susmulkinamos ir užpilamos spiritu. Tokia trauktinė filtruojama ir toliau brandinama ąžuolo talpose. Į butelius pilstomas 35 procentų alkoholio tūrio likeris.

JAGERMEISTER KAINĄ LEMIA JO SUDĖTIS

Jägermeister gamyba – tai sudėtingas procesas, reikalaujantis daug laiko, gamintojo įgūdžių ir ingredientų, į daryklą atkeliaujančių iš visų keturių pasaulio kampų. Visi šie aspektai turi įtakos gėrimo kainai.

JAGERMEISTER KOKTEILIAI

JAGERMEISTER SU SULTIMIS

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į taurę įdėkite ledo, supilkite visus ingredientus ir gerai išmaišykite. Šiam kokteiliui galima naudoti pačias įvairiausias sultis. Populiariausias pasirinkimas: apelsinų, ananasų, vynuogių arba spanguolių.

JAGERMEISTER SU TONIKU

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į aukštą taurę įdėkite ledo, supilkite Jägermeister, o tada iš lėto ir toniką. Viską atsargiai išmaišykite. Kokteilį galima papuošti citrinos, laimo ar apelsino žievelė, prieš tai išspaudus jų eterinius aliejus į taurę.

JAGERMEISTER SU IMBIERINIU ALUMI

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į aukštą taurę įdėkite ledo, supilkite Jägermeister, imbierinį limonadą ir viską gerai išmaišykite. Į vidų galima įdėti ir keletą griežinėlių agurko.

JAGERMEISTER SU LIMONADU

INGREDIENTAI:

KAIP PARUOŠTI?

Į taurę įdėkite ledo, supilkite ingredientus ir gerai juos išmaišykite. Šio kokteilio ruošimui galite naudoti įvairius limonadus. Jūsų Jägermeister kokteilis gali būti su kola, sprite, fanta, pepsi, dr. Pepper, ginger ale ir t .t.

JAGERMEISTER KOKTEILIS SU ENERGETINIU GĖRIMU

Nors Jägermeister su energetiniu gėrimu ir yra labai populiarus, rekomenduojame jo niekada nevartoti. Jis pavojingas ir gali pakenkti jūsų sveikatai. Joks save gerbiantis barmenas tokio kokteilio bare niekada nepasiūlys, o jį užsisakius bandys atkalbėti.

KAIP GERTI JAGERMEISTER?

Yra trys populiariausi šio gėrimo vartojimo būdai:

  1. Jägermeister kokteiliuose
  2. Jägermeister kaip didžestyvas, mat dėl sudėtyje esančių žolelių Jagermeister gerina virškinimą ir gali būti pamažu gurkšnojamas po maisto
  3. Jägermeister ice cold – tokiu būdu šis gėrimas dažnai vartojamas baruose ir naktiniuose klubuose, kur jis būna atšaldomas iki minusinės temperatūros, o jo taurelė išlenkiama vienu gurkšniu.

JAGERMEISTER PAVADINIMAS

„Jägermeister“ į lietuvių kalbą verčiama kaip „medžioklės meistras“. Gėrimo išradėjas K. Mastas buvo didelis medžioklės entuziastas, o tuo metu vokiečių kalboje žodis „Jägermeister“ buvo naudojamas įvardinant vyriausiąjį medžiotoją. Kadangi jautė didelį ryšį su gamta, o gėrimo gamybai panaudojo daugybę augalų, jo kūrėjas nusprendė šį pavadinti būtent taip.

LIKERIO JAGERMEISTER ETIKETĖ

Ant Jägermeister butelio etiketės puikuojasi medžiotojų globėjo, šventojo Huberto simbolis. Legenda pasakoja, jog Hubertas buvo aistringas medžiotojas, kuris vieną dieną pamatė viziją: elnią, kuriam tarp ragų švietė kryžius. Šis regėjimas amžiams pakeitė Hubertą ir jis tapo dideliu gamtos mylėtoju, o galiausiai buvo paskelbtas medžiotojų globėju.

JAGERMEISTER BUTELIO FORMA

K. Mastas ilgai ieškojo tinkamos formos savo gėrimo buteliui. Jam norėjosi, kad šis būtų kuo patvaresnis. Įvairių formų ir dydžių butelius jis namuose mėtė ant savo ąžuolinių grindų, kol galiausiai nusprendė, jog saugiausia Jägermeister pilstyti į stačiakampius. Tokia butelio forma yra naudojama iki pat šios dienos.

Džinas: rūšys, kokteiliai ir viskas, ką reikia žinoti apie šį gėrimą

Teigiama, jog šiandien džinas išgyvena antrąjį pamišimo dėl jo laikotarpį. Pirmasis vyko antroje 18 a. pusėje Anglijoje. Antrasis nuo pirmojo skiriasi labai ženkliai ir jo prasidėjimą atnešė populiarėjantys kokteiliai su džinu, o ypač džinas su toniku. Tačiau apie tai kiek vėliau. Pagal įstatymais reglamentuotą džino gamybą, džino rūšys yra trys. Pagal tradicijas, jų galima priskaičiuoti gerokai daugiau. Džiugu, kad vieną iš tokių jo rūšių turime ir Lietuvoje. Vilniaus džinas, kaip konjakas ar šampanas, turi saugomą geografinę kilmės nuorodą, todėl gali būti daromas tik čia. Bet apie viską iš eilės.

KAS YRA DŽINAS?

Džinas yra stiprus alkoholinis gėrimas, daromas iš žemės ūkio kilmės spirito, kurio skonį formuoja gamyboje naudojamos kadagio uogos. Tai yra pagrindinė savybė, kuo džinas skiriasi nuo kitų gėrimų. Kartais teigiama, jog džinas yra daromas iš kadagių, tačiau tai tik iš dalies teisinga. Kaip sako gėrimo apibrėžimas, kadagio uogos daro įtaką tik jo skoniui, tačiau jos nėra naudojamos alkoholiui išgauti. Tam džino gamyboje dažniausiai naudojamas grūdinis spiritas.